Narrow your search

Library

EHC (3)

KADOC (3)

KBR (3)

KU Leuven (3)

Odisee (2)

UAntwerpen (2)

UCLL (2)

VUB (2)

Arteveldehogeschool (1)

Hogeschool Gent (1)

More...

Resource type

book (3)


Language

Dutch (3)


Year
From To Submit

2018 (1)

2012 (1)

2010 (1)

Listing 1 - 3 of 3
Sort by

Book
Selectie van vakliteratuur voor leidinggevenden en kwaliteitscoördinatoren
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9782509012470 Year: 2012 Publisher: Brussel Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten Politeia

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Wie schrijft die blijft, en wie wil bijblijven die leest. Managers, leidinggevenden, stafmedewerkers, projectmedewerkers en mandatarissen worden dan ook overspoeld met vakliteratuur voor de thema’s waarvoor zij verantwoordelijkheid dragen. De weg vinden in dit enorme aanbod is een tijdrovende opdracht. En wat honderden hits oplevert, is niet noodzakelijk het meest geschikte boek voor een welbepaalde werkcontext. Een aantal vakspecialisten maakte daarom een selectie van relevante en actuele publicaties en websites voor leidinggevenden en kwaliteitscoördinatoren. Het resultaat is deze handige gids


Book
Publieksliteratuur uit Vlaanderen tijdens het interbellum : een pedagogisch project
Authors: ---
ISBN: 9789044136050 9044136054 Year: 2018 Volume: 10 Publisher: Antwerpen Apeldoorn Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In het interbellum kwam de emancipatie van de massa (en van specifieke groepen, zoals arbeiders, landbouwers en vrouwen) in een stroomversnelling terecht. Diverse culturele spelers (van individuele auteurs tot uitgeverijen) in Vlaanderen grepen die maatschappelijke ontwikkeling aan om een steeds groter en heterogener publiek in te wijden in de lange tijd als elitair beschouwde cultuur. Ze verbonden die democratisering van de cultuur met een pedagogisch project. Ze wilden kennis verstrekken over de wereld, de mens en de plaats van literatuur in het leven; ze wilden informeren, moraliseren en leren lezen. Vier populaire figuren uit het interbellum spelen in dit boek de hoofdrol: de vertellers Warden Oom en Ernest Claes, die de verteltraditie van de folklore nieuw leven inbliezen en hun romans en verhalen zagen als bronnen van kennis en wijsheid; de dichteres Alice Nahon, die poëzie voor dagelijks gebruik schreef en het publiek in haar gedichten emotionele levenslessen bijbracht; en de socialistische criticus Raymond Herreman, die met zijn rubriek 'De Boek-uil' in de krant Vooruit een publiek van arbeiders en bedienden vertrouwd wilde maken met de kunst van het goede lezen. Het zijn namen die ooit het publieke gezicht van de literatuur uitmaakten, en die vandaag nog altijd tot de verbeelding spreken, maar die voorheen amper het onderwerp waren van literair-historisch onderzoek. Over de auteur Bram Lambrecht studeerde taal- en letterkunde aan de KU Leuven. Met zijn masterproef over de epische poëzie van Karel van de Woestijne won hij de eerste Scriptieprijs van het Poëziecentrum. In februari 2017 verdedigde hij zijn proefschrift over het pedagogische project van de publieksliteratuur in Vlaanderen tijdens het interbellum. Als postdoctoraal onderzoeker van het FWO-Vlaanderen voert hij momenteel een project uit over rouwpoëzie. Bram publiceerde al verschillende artikelen over de literaire cultuur van het interbellum en over hedendaagse Nederlandstalige poëzie.


Book
Naar de bron : informatie zoeken en gebruiken in de sociale en humane wetenschappen
Authors: --- ---
ISBN: 9789033480836 Year: 2010 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Iedereen kan zoeken, iedereen kan vinden. Online zoekmachines toveren in microseconden miljoenen resultaten tevoorschijn. Maar wie zoekt en vindt de juiste informatie? De relevante informatie? Of wetenschappelijke informatie? Dit handboek gaat over het zoeken en verwerken van wetenschappelijke informatie in de eenentwintigste eeuw. Het wil op een toegankelijke wijze tonen hoe zoekmachines efficiënt ingezet kunnen worden om snel de juiste bronnen voor een literatuurstudie te vinden. Het boek wil daarnaast ingaan op het schrijfproces van een wetenschapper. Hoewel schrijven een dagelijkse opdracht is voor wie met wetenschap bezig is, is het een verre van eenvoudige taak. Zonder de ambitie een grammatica- of stijlboek te schrijven, gaan we in op veelgemaakte fouten en bekijken we het groeiproces van een vlotte en toegankelijke tekst. Tot slot kijkt dit boek ook naar de verwerking van literatuur. We gaan in op plagiaat en de soms subtiele vormen waarin dit soort bedrog zich manifesteert. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op het citeren, parafraseren en refereren. Naar de bron is gericht op studenten en beginnende onderzoekers in de sociale en humane wetenschappen. Het biedt een ruim arsenaal aan instrumenten die inzicht geven in de herkomst, het gebruik en het verwoorden van informatie.

Listing 1 - 3 of 3
Sort by